تفاوت رام‌های ODEX و DEODEX شده

تفاوت ODEX و DEODEX

شاید خیلی از شما عبارت ODEX و رام‌های DEODEX شده را شنیده باشید و یا احتمالاً در فروم‌های مختلف عبارت “رام برای گوشی خود” را جستجو کرده‌اید و با این اصطلاحات و واژه‌ها برخورد کرده‌اید.

معمولاً اولین نکته‌ای که Mod نویس‌ها و Modder های اندروید در رام به آن توجه می‌کنند ODEX یا DEODEX بودن رام می‌باشد.

 

رام ODEX چیست؟

ODEX مخفف عبارت “Optimized Dalvik Executable” می‌باشد. تمامی رام‌های رسمی و Stock اندروید از ساختار فایل ODEX استفاده می‌کنند.

یعنی در این ساختار تمامی پکیج های APK نصب شده در رام (“system/app/”) یک فایل ODEX هم همراه خود دارند. این قضیه شامل فایل‌های Framework اندروید (jar) هم می‌شود.

برای مثال اگر شما به پوشه‌ی app موجود در پوشه system یک Galaxy Note 2 با رام رسمی با برنامه Ghost Commander یا Root Explorer نگاه کنید این سیستم فایل را مشاهده خواهید کرد:

تفاوت ODEX و DEODEX

 
نقش فایل‌های ODEX

در واقع وقتی سیستم عامل اندروید می‌خواهد یک برنامه را اجرا کند ابتدا باید محتویات فایل APK آن برنامه را باز و تجزیه کرده (Parse) و سپس دستورات آن را اجرا کند که این کار وقت‌گیر است.

برای حل این مشکل، سازندگان اندروید، سیستم فایلی را در نظر گرفته‌اند که بر اساس آن اطلاعات اساسی و مهم فایل‌های APK در هنگام نصب از آنها استخراج شده و در یک فایل ODEX قرار می‌گیرد و سیستم عامل اندروید قبل از Parse (تجزیه) کردن پکیج APK نگاهی به فایل ODEX آن پکیج می‌کند و دیگر لازم نیست اندروید برای به دست آوردن نام برنامه یا آیکن آن کل پکیج را Parse کند.

از مزایای این روش، شناسایی سریع نرم افزارها و بالا آمدن سریع‌تر سیستم عامل می‌باشد ولی مدهای اندروید و Custom Rom ها با این ساختار فایل مشکل دارند! به خاطر همین تمامی Custom Romها DEODEX بوده و اکثر MOD ها فقط روی این رام‌ها کار می‌کنند.

Deodex چیست؟

ODEX واقعاً سرعت پاسخ گویی سیستم عامل را بالا می‌برد ولی مشکل اساسی این روش عدم وجود یکپارچگی در برنامه ها می‌باشد. منظور از یکپارچگی عوض کردن Image ها برای برنامه‌های خاص می‌باشد و این کار در محیط Odex غیر ممکن است پس مد نویس‌ها به دنبال محیط DeODEX شده می‌روند تا قالب برنامه‌های خود را حفظ کنند.

در یک گلکسی نکسوس روت شده و با رام Custom این سیستم فایل را در پوشه app می‌بینید ولی خبری از فایل های ODEX نیست! تمامی این اطلاعات در داخل پکیج‌ها در یک فایل Classes.dex نوشته می‌شود.
 
تفاوت ODEX و DEODEX

پس در محیط DEODEX شده برنامه‌ها کند تر خواهند بود ولی امکاناتی که به برنامه نویس‌ها داده می‌شود بیشتر است.

نتیجه
ممکن است محیط DEODEX شده برای مد نویس‌ها خوب باشد ولی حتماً گوشی شما را کند خواهد کرد و به خاطر دستکاری شدن سیستم عامل ممکن است مشکلاتی برای شما بوجود بیاورد.

هرچند با اصلاحیه‌ها و با Tweak های زیاد می‌توان سرعت سیستم عامل را در محیط DEODEX بالا برد ولی باز هم سرعت اجرای برنامه‌ها و بالا آمدن سیستم عامل اندروید گوشی به سرعتی که در محیط ODEX داشته نخواهد رسید.

منبع (با کمی تغییرات): smart-technology.ir


{loadposition QRCode}
{loadposition footer}
{loadposition related-contents}

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *